Gyermektábor

GYERMEK KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR (bejárós) a Ferenczi Művésztábor szervezésében Sarródon MESEBELI KALANDOK A FERTŐ-TÁJON címmel.

Elsődleges célunk a tehetséggondozás, táborunk nem napközis tábor, 8-14 éves éves gyermekeket várunk!

Időpont: 2022. július 4-8. (9,00-16,00h)
Helyszín: Ferenczi Művelődési Ház Sarród (Kossuth u.2.)

A részletes program:
1. nap 2022. július 4. hétfő
A nap első részében megismerkedünk egymással,
megbeszéljük, hogy a héten mivel foglalkozunk, valamint megismerjük a vázlatkészítéssel kapcsolatos műhelytitkokat, a mesebeli tájak sajátosságait.
Ebéd után kirándulással egybekötve szabadtéri vázlatokat készítünk Sarródon, megbeszéljük, hogyan válasszuk ki a témát és hogy mennyire ragaszkodjunk a látottakhoz, a rajzunkban, festményeinkben hogyan alakítsuk át a valós helyszíneket mesebelivé. 

 1. nap 2022. július 5. kedd
  Délelőtt az Eszterházi Expressel (kisvonat) kirándulunk a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba és Fertőújlakra, ahol a mesék világával összefüggésben vázlatokat készítünk különböző helyszínekről.
  Ebéd után felolvasott mese vagy általunk kitalált történet illusztrációjához mesehősöket rajzolunk, kiszínezzük vagy kifestjük vízfestékkel. A foglalkozás keretében beszélünk az emberi test arányairól, és hogy a mesevilágban nincsenek ilyen szabályok, mit változtatunk meg és miért. 
 1. nap 2022. július 6. szerda
  A délelőttöt a hidegségi Toronhegyi Grubits-pajtában, egy igazi mesekertben töltjük, ahol beszélgetünk a népmesék sajátosságairól, gyakori szereplőiről, a történetek tanulságairól. Tanulmányozzuk a varázslatos természetet a pajta körül, közben virágokat, növényeket gyűjtünk a délutáni foglalkozáshoz. Megfigyeljük, milyen apró dolgokból épülnek fel a hatalmas dolgok. Megfigyeljük a fákat és alkotóelemeiket, majd vízfestékkel, pasztellkrétával, színfoltokkal megfestjük a varázskertet.
  Délután a sarródi műteremben „A rét és lakói” címmel a délelőtt gyűjtött növényekkel és stencilekkel nyomtatott alkotásokat készítünk textilre és papírra.
  A gyerekek által hozott pólóra, a tábor által biztosított pamut táskára és papírra is készítünk dekorációkat textilfestékkel. 
 1. nap 2022. július 7. csütörtök
  Délelőtt szolárhajós kirándulásra megyünk a Fertő tóra (Mekszikópuszta), ahol megfigyeljük a vízi világot és a visszatükröződéseket, melyekről vázlatokat készítünk. Továbbá beszélünk arról, hogyan változnak a színek a távolsággal és miért.
  Ebéd után a sarródi műteremben a délelőtti vázlatokat felhasználva por- és olajpasztellel megalkotjuk a víz fölötti világot: a Fertő hullámait, nádsusogást, madarak szállnak elő a fantáziánkból, majd a víz alatti világot is elképzeljük.
  Megismerkedünk az olajpasztellel, kipróbáljuk a technikai lehetőségeket , színes alapokat készítünk, majd befestékezzük feketére, melyekre karcolásos rajzokat készítünk. 
 1. nap 2022. július 8. péntek
  A nap első részében illusztrációkat készítünk. Egy mesebeli történetet örökítünk meg képekben: a korábban elkészített alapra karcolunk.
  A délelőtt folyamán befejezzük a héten félbemaradt alkotásokat.
  A megismert technikákkal szabad témaválasztással dolgozunk, közben kiválasztjuk a táborzáró kiállításon bemutatásra kerülő alkotásokat.
  A nap folyamán közösen készítünk egy óriási mesebeli csodafát, ágas-bogas lombkoronát, óriás levelekkel tarkítva, majd megfestjük köré a mesebeli Sarródot vegyes technikával.

Edéd után felkészülés a táborzáró rendezvényre, majd 15 órakor táborzáró, amelyre szeretettel várjuk a szülöket és minden kedves érdeklődőt!

A tábor napjain a felszabaduló időben mesék felolvasását, valamint játékos feladatokat tervezünk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk, annak időbeosztása és tartalma az időjárás függvényében változhat!

A részvétel feltétele: átlagosnál jobb rajzkészség

 

A tábor díja: 35.000,- Ft/fő, testvéreknek 33.000,-Ft/fő (tartalmazza a foglalkozások alapanyagait, a szakképzett pedagógusok közreműködését, a kirándulások, utaztatások költségeit, a napi ebédet a fertődi Gránátos étteremben és az uzsonnát)

amelyből 10.000 Ft foglalót kérünk befizetni a jelentkezéssel egy időben, de legkésőbb 2022. június 10-ig az alábbi bankszámla számra:

Számlatulajdonos neve:
Sarródi Művészeti és Értékőrző Egyesület
Számlavezető bank neve: Takarékbank ZRT. Fertőd
Bankszámlaszám: 59100906-11051268-00000000
Kérjük, hogy utaláskor a közlemény rovatban adja meg gyermeke nevét!
A befizetésről számlát küldünk!

A fennmaradó részt érkezéskor, készpénzben kell fizetni.
Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy a részvétel visszamondása esetén nem áll módunkban a befizetett foglalót visszaadni, viszont a jelentkezés átruházható az írásos jelentkezésben megküldött feltételek szerint.

A foglalkozásokat Rozmán Zoltán festőművész vezeti, közreműködik: Baranyai Ildikó iparművész és Fodróczy Manuéla festő, enteriőr tervező.

Jelentkezési határidő: 2022. június 1.

Bővebb információ: Hetlinger Júlia táborvezetőnél a 30/6116295-ös telefonszámon kapható.
Jelentkezés: e-mailban: sarrodtabor@gmail.com
Kérjük adja meg a következő adatokat: a gyermek neve, lakcíme, születési ideje, szülő neve, telefonszáma.

A férőhelyek száma korlátozott!

Szeretettel várjuk a tanulni, alkotni vágyó gyermekeket!

Rozmán Zoltán                                  Hetlinger Júlia

művészeti vezető                                  táborvezető

Jelentkezési űrlap:

12 + 1 =

várjuk jelentkezésed!

Kapcsolat

14 + 12 =

Cím

Sarródi Művészeti és Értékőrző Egyesület
9435 Sarród, Fő u. 49.

Telefonszám

Email

sarrodtabor@gmail.com